Donirajte

Tesla 4 Kids

Slavimo život velikog srpskog naučnika - Nikole Tesle.

Nikola Tesla je jedna od najznačajnijih ličnosti naše kulture i istorije – naš najveći naučnik svetskog glasa. Na nama je zadatak da čuvamo uspomenu na njega i da popularizujemo njegov rad. Ima li boljeg načina da ga pamtimo nego da deci prenesemo ono što smo od njega naučili?

Zato se Fondacija Novak Đoković udružila sa Teslianumom i Dečijim kulturnim centrom u Beogradu.

Zajedno smo organizovali niz radionica na kojima su deca između 5 i 7 godina. Pričali smo o načinima zaključivanja i različitim temama iz oblasti nauke, ali na zanimljiv i veoma inovativan način.

Seriji Veselih Teslinih radionica održaće se u centru Beograda u prostorijama Dečijeg kulturnog centra.

Projekat će trajati 10 meseci i za to vreme očekuje se da kroz 35 radinica prođe preko 2000 dece. Oni će imati priliku da uče, eksperimentišu, zabave se i nauče nešto novo. Dečiji kulturni centar sarađuje sa deset različitih organizacija kako bi omogućio da se u radionice uključe i deca iz različitih ugroženih grupa.

Srećni smo što nam se pružila prilika da učestvujemo i podržimo projekat koji će možda biti prvi korak budućih srpskih naučnika.

Srbija ima bogatu istoriju nauke i veliki broj poznatih, značajnih naučnika.

Ko zna, možda se među ovom decom krije neki novi mladi inovator? Ovaj projekat će svakako pomoći mnogima da otkriju neki od svojih skrivenih talenata i da steknu prve veštine i znanja o nauci.

Upotreba kolačića

Naš sajt koristi kolačiće kako bi poboljšao korisničko iskustvo

PrihvatitiSAZNAJTE VIŠE